Silmälääkäriin

Näkökyky on korvaamaton ja siksi silmien terveydestä kannattaa pitää hyvää huolta. Muista, että silmien terveystarkastuksen voi suorittaa vain silmätautien erikoislääkäri.

Monet silmäsairaudet ovat alkuvaiheessaan oireettomia. Siksi jokaisen suomalaisen tulisi käydä ensimmäisen kerran silmätautien erikoislääkärillä ikänäköoireiden ilmettyä, noin 40-45-vuotiaana. Iän karttuessa on hyvä käydä säännöllisesti silmälääkärin tutkimuksessa, sillä useat silmäsairaudet kehittyvät oireettomasti vuosien saatossa.

Silmälääkäreillämme on laaja kokemus silmäsairauksien eri osa-alueista, kuten glaukoomasta (silmänpainetauti), silmänpohjan ikärappeumasta, diabeettisista silmäsairauksista, allergioista, tulehdussairauksista ja kuivasilmäisyydestä, lasten silmäsairauksista sekä karsastuksesta. Meidän kauttamme pääset tarvittaessa joustavasti myös harmaakaihileikkaukseen.

Käytössämme Zeissin huippu optiikalla varustettu, potilaalle miellyttävä Cirrus HD-CT silmänpohjan valokerroskuvauslaite, joka mahdollistaa glaukooman ja ikärappeuman tarkan diagnosoinnin ja hoidon seurannan.

Silmälääkärin Vastaanotolla

Muista ottaa mukaan käytössä olevat silmälasisi, sekä vanhat silmälasireseptit tai -kortit. Ota mukaan myös voimassa olevat lääkereseptisi, jotta silmälääkäri voi ottaa kantaa muun lääkityksen mahdollisesti aiheuttamiin oireisiin. Mikäli sinulle on tehty silmäleikkaus, kaikki näköasiasi kuuluvat silmälääkärille. Myös alle 8-vuotiaat lapset kuuluvat aina silmälääkärin hoitoon.

Varaa tutkimukseen, asiasta riippuen, 30–60 minuuttia aikaa ja varaudu pupillia laajentaviin tippoihin. Tippojen vuoksi on hyvä ottaa mukaasi myös aurinkolasit. Autolla ajo on seuraavina lähitunteina kiellettyä.

Ota Kela-korttisi mukaan niin saat simälääkärikäynnistä Kelan suorakorvauksen.

Lähete näöntutkimukseen (PDF) »