Optikko

Ammattitaitoiset, kokeneet optikkomme Helsingissä ja Lohjalla auttavat sinua kaikissa silmälasien sovituksen ja hankinnan eri vaiheissa.

Näöntutkimuksessa optikko tutkii silmäsi ja määrittää korjaavien linssien vahvuuden. Esitutkimuksen tarkoituksena on selvittää mahdollisimman tarkasti, mihin tarkoitukseen tarvitset silmälasit. Mitä enemmän optikko tietää tarpeistasi ja toiveistasi, sitä onnistuneemmat silmälasit saat käyttöösi.

Suosittelemme optikon näöntutkimusta kahden vuoden välein. Näin varmistat silmiesi hyvinvoinnin sekä pysyt ajan tasalla näkösi mahdollisista muutoksista.

Silmälääkärin tutkimukseen tulee varata aika silloin, kun on kyse alle 8-vuotiaan lapsen silmistä tai näöntutkimuksesta yli 40-vuotiaalle, joka ei ole koskaan käynyt  silmälääkärissä. Silmälääkärin tutkimus vaaditaan myös, jos on epäilys silmäsairaudesta tai silmäsairaus on jo todettu. Myös silmäleikkauksessa olleiden tulee käydä tarkastuksissa silmälääkärillä.

Näöntutkimus

Näöntutkimukseen sisältyvät esitutkimus, objektiivisen ja subjektiivisen taittovirheen määrittely, silmien yhteistoiminnan tutkimus, lähilisän määritys ja silmänpaineen mittaus (iCare) sekä tietenkin silmälasimääräyksen kirjoittaminen.

Silmänpaineen mittaus

Silmänpaineenmittaukset suoritamme myös odottaessa, ilman ajanvarausta.

Piilolinssikontrolli

Silmiesi jatkuvan hyvinvoinnin vuoksi suositamme kaikille piilolinssien käyttäjille vuosittaista kontrollikäyntiä. Vuosikontrollin yhteydessä teemme myös tarvittaessa näöntutkimuksen.

Työnäkötutkimus

Työnäöntutkimuksessa selvitämme näkömittausten lisäksi myös työhön ja työssä näkemiseen liittyvät seikat perinpohjin. Näihin kuuluvat mm. työn vaatimukset näkökyvylle, valaistus, työskentelyetäisyydet, ja luonnollisesti myös näyttöpääte-ergonomia.

Piilolinssien ensisovitus

Piilolinssien käyttäjänä voit valita harrastuksesi ja urheilulajisi vapaasti ilman silmälasien tuomia rajoitteita. Tuotekehitys on mahdollistanut uudet, erinomaiset piilolinssit. Ensisovitukseen sisältyvät kokeilulinssit, käytön opetus ja jälkitarkastus.

Lähete näöntutkimukseen (PDF) »