Kesälomapuuhaa

Ovatko silmä- ja aurinkolasisi aina kadoksissa, kun niitä eniten tarvitsisit? Pyörivätkö kalliit monitehosi pitkin pöytiä? Naarmuuntuvatko kauniit peilipintaiset aurinkolasisi laukun pohjalla?

Ei hätää, ongelmaasi on nyt ratkaisu!

Nikkaroi itsellesi häikäisevän upea tee-se-itse-kehysteline. Se on yksinkertaista ja helppoa! Tarvitset vain omavalintaisen taulukehyksen, juuttinarua, nitojan, sakset, ihania kehyksiä sekä ripauksen reipasta nikkarointimieltä!

Pro-vinkki: Valitse käyttämäsi kehys sen mukaan, montako paria silmälaseja omistat. Myös juuttinarun voit korvata kehyksen tyyliin sopivalla langalla, esim. siimalla tai satiininauhalla.


1. Poista valitsemastasi kehyksestä taustalevy. Sommittele silmälaseillasi järjestys, johon lasisi haluat ripustaa. Haluatko kehyksen pysty- vai vaakasuuntaan, ja montako riviä kehyksiä siihen mahtuu?
2. Merkkaa  lyijykynällä narun kiinnityskohdat haluamillesi paikoille. Huomioi, että kehysten paino tulee laskemaan narua hieman alaspäin. Mittaa tarkat kohdat ja merkitse ne kehyksen takapuolelle molemmille reunoille.

 


3. Mittaa seuraavaksi valitsemastasi nauhasta sopivan pituinen pätkä verraten sitä kehyksen leveyteen. Muista leikata nauhaan reilusti ylimääräistä pituutta, sillä molempiin päihin solmitaan kiinnitystä helpottavat solmut. Tässä esimerkissä kehykseen on tarkoitus saada kaksi riviä allekkain, joten naruja leikattiin kaksi kappaletta. Voit tässä vaiheessa poistaa varovasti taulukehyksen lasin.

4. Nido narut merkkaamillesi kohdille tekemäsi solmun tyveen kuvan mukaisesti. Solmu varmistaa sen, ettei naru luiskahda niitin alta karkuun. Varmista vielä mittanauhan avulla tai silmämääräisesti, että asennat narut suoraan.

Pro-vinkki: Voit käyttää nitomiseen tavallista nitojaa riippuen kehyksen materiaalista, mutta varmemman tuloksen saat käyttämällä niittipistoolia. 


5. Kiinnitä vielä kehyksen ylälaitaan solmuilla varustettu narunpätkä kehyksen ripustamista varten. Voit valita narun pituuden sen mukaan, miten paljon haluat sen näkyvän seinällä kehyksen yläpuolella. Tähän maalaishenkiseen kehykseen juuttinaru toi lisää luonnetta, joten se leikattiin melko pitkäksi.

6. Upea kehystelineesi on nyt valmis! Ripusta se haluamaasi paikkaan, ja astettele silmä- sekä aurinkolasisi mieleiseesi järjestykseen. Nyt kaikki voivat ihailla kehyskokoelmaasi, ja lasisi ovat näppärästi aina kätesi ulottuvilla!

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *