Esittelyssä l.a. Eyeworks!

l.a. Eyeworks on suunnitellut kehyksiä vuodesta 1979. Suunnittelijoina toimivat omistajat Gai Gherardi ja Barbara McReynolds. l.a. Eyeworksin kehykset ovat erittäin tunnistettavia modernein piirtein ja rohkein värein, ilmentäen populaarikulttuuria taiteesta elokuviin. Käsintehdyissä kehyksissä on persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä.

l.a. Eyeworksin suunnittelijat Gherardi ja McReynolds tapasivat toisensa ollessaan yläasteella, Califoniassa. He avasivat yhteisen optikkoliikkeen vuonna 1979. Kun he huomasivat, etteivät löydä sellaisia kehyksiä, joita haluaisivat myydä, he päättivät alkaa suunnitella omaa kehysmallistoa. Heidän ensimmäinen kehyksensä ”Beat” oli paksu muovikehys, johon he suunnittelivat yli 20 erilaista räiskyvää värivaihtoa sekä kustomoivat kehystä mm. käsin poraamalla, hiekkapuhaltamalla ja käyttämällä niissä erilaisia materiaaleja. Tarkoitus oli kyseenalastaa vallitsevia käsityksiä muodista ja korostaa persoonallisuutta.

Vuonna 1981 l.a. Eyeworks teki suuren mainoskampanjan Andy Warhol’s Interview -lehdessä. Tässä kampanjassa käytetty iskulause ”Kasvot ovat kuin taideteos. Ne ansaitsevat upean kehyksen.” brändäsi l.a. Eyeworksin maailmanlaajuisesti. Kampanjan mainoksiin on kuvattu vuosien saatossa valtava määrä julkisuuden henkilöitä l.a. Eyeworksin kehyksissä.

l.a. Eyeworksin asetaattikehykset valmistetaan käsityönä Italiassa ja Ranskassa sijaitsevissa tehtaissa. Muovimateriaali on pääasiassa maineikkaan Italialaisen valmistajan Mazzuchellin ja usein värilaminaatit ja pintakäsittelyt on tehty mittatilaustyönä juuri l.a. Eyeworksin kehyksiin. Kehykset viimeistellään käsin pieniä yksityiskohtia myöten. Japanissa valmistetaan erittäin laadukkaita  metallikehyksiä ja tästä syystä l.a. Eyeworksin kehykset valmistetaan juuri siellä. Kehykset ovat titaniumia, joka on kevyt, kestävä ja miellyttävä materiaali. Metallikehysten muodot ovat dynaamisia ja innovatiivisia ja niihinkin luodaan persoonallisuutta rohkeilla väreillä, mikä on omaleimaista juuri l.a. Eyeworksin kehyksille.